Obdobje pljuč je čas jesenskega odpadanja listja, ki se bo korak za korakom recikliralo in pretvorilo v bogat humus za zemljo. Podobno element kovine, ki vlada organu pljuč, daje človeku moč in priložnost, da spusti in odstrani, kar ni več uporabno in shrani tisto, kar je pomembno in ga bo ohranjalo čez zimo in še dlje. Obdobje jeseni je čas hvaležnosti in refleksije preteklega obdobja, čas zahvale za vsa pozitivna doživetja, za dobro letino, za vse uspele in hkrati z razlogom neuspele projekte, ki so prispevali k temu, da ste danes še bolj močni in odločni iti naprej.

SAMOMASAŽA

Strupene usedline, ki se nabirajo v organih in žlezah, blokirajo delovanje pljuč in slabijo naše zdravje.Nežno masiranje, udarjanje in trepljanje po mišicah nad njimi, sprosti usedline, poveča dotok krvi, energije in hranljivih snovi, kar jih pomaga obnoviti.

MASAŽA ŽLEZE TIMUS (CV 7) –IMG_1719
nahaja se čisto na sredini prsnice. Timus ali priželjc je žleza, ki nadzira naš imunski sistem in je povezan z dolgoživostjo. Običajno se po dobi otroštva zmanjša. S samomasažo ga lahko ponovno obnovimo, saj pomaga povečati njegovo delovanje in sprostiti več koristnih hormonov. Masaža te točke stabilizira čustva, odpravlja živčnost, fizične in emocionalne posledice travm v našem celičnem sistemu, depresijo, žalost, nespečnost, skrbi, izčrpanost, odpira našo moč in jasnost, krepi koncentracijo, navdaja nas z občutkom miru.
Čim večkrat se spomnite nanjo in jo masirajte v smeri urinega kazalca ali nežno potrepljajte 6 do 9 krat.

  

VADBA

DSC_0393

Na čustveni ravni položaji, pri katerih se nagibamo v zaklon, odpirajo prsni koš in srce. Poveča se občutek notranjega prostora in s tem tudi prepoznavanje svojih sposobnosti in zmožnosti. Pridobimo si občutek, da se ni treba krčevito braniti, ampak najdemo v sebi dovolj poguma, da se spopademo z novimi izzivi. Subtilna energija telesa se usmeri proti srcu in nam pomaga, da zdravilna energija diha očisti vse negativne občutke, ki so se tam nakopičili. Odklepajo timus, žlezo imunskega sistema in »točko kril« med lopaticama. Ta akupresurna točka je močno povezana s čustvi, vedno ko ne zaupamo vase in smo obteženi s skrbmi, se prav v tem delu upognemo in zakrčimo.

HRANA

Pljuča krepijo živila bele barve in ostrega okusa. Zato naj se v jesenskem času na vašem jedilniku čim več krat znajdejo: hruške, por, česen, beluši, kumara, redkev, čili, črni poper, ingver, zelje, cvetača. V bistvu so to živila, ki nam jih ta letni čas pobiramo na vrtovih. Narava zelo dobro ve, kaj je dobro za nas.

Več si lahko preberete v priročniku: Zadihajmo s polnimi pljuči (dostop s klikom na spodnjo sliko).


k-pljuca2


DODAJ MED PRILJUBLJENE

NE BI BILO BOLJ PRAKTIČNO,
ČE BI NAŠE E-NOVIČKE PREJELI KAR PO E-POŠTI?
Enostavno.
Spodaj pišite vaše podatke in ob objavi novih eNovičk
boste le te prejeli v vaš e-nabiralnik.


Z nadaljevanjem sprejemate pogoje poslovanja in izjavo o zasebnosti.

mojAXIS.si