Po bioritemski uri kitajske medicine je za naše zdravje in regeneracijo najbolj dobičkonosno, da v zimskem času maksimalno poskrbimo za svoje ledvice.

Narava se pozimi iz površja skrije globoko v zemljo; postane seme, ki v tišini, temi in praznini nabira energijo, da lahko spomladi vzklije. Zima je obdobje, ko si telo nabira zaloge. Čas, da obnovimo svoj hormonski sistem, ledvice, nadledvično žlezo, spolno in ustvarjalno energijo, reproduktivne organe, kosti, zobe, lase, možgane, živčni sistem in vezivno tkivo.

Šibko delovanje ledvic se lahko odraža kot:

o   bolečine v križu (išias, hernia), kolkih in kolenih;

o   močne, boleče ali neredne menstruacije;

o   spontani splavi in neplodnost;

o   nagnjenja k vnetjem (ognojki, vnetja jajčnikov, mehurja, ušes in  grla-angina);

o   težave z zobmi, kostmi in lasmi;

o   hormonska neravnovesja;

o   težave s prostato in impotenco;

o   pomanjkanje spolne in ustvarjalne energije;

o   slabotno vezivno tkivo;

o   težave z možgani in živčnim sistemom;

o   motnje krvnega tlaka.

V nadaljevanju si lahko preberete nekaj preprostih napotkov, kako okrepiti zdravje ledvic.

VADBA

DIHALNA VAJA: SRKANJE ŽIVLJENJA

To je najbolj dobrovoljna dihalna vaja, kar jih je. Vedno prenovi počutje, dvigne energijo in poživi vsako celico. Z njo se napijemo življenjske sile in zavemo svoje moči, ter nežnosti. Pri ženskah krepi tonus vagine, jo pomladi, prekrvavi in zavaruje pred vnetji; ugodno vpliva na maternico in jajčnike, ter ustavlja gravitacijo notranjih organov, obraza, črevesja. Za moške je to odličen trening za zdravo prostato: to vajo si morate obvezno zapomniti! Vsem nam poživlja hormone in nas globinsko pomlajuje.

IMG_5613Izvedba:
Uležite se v položaj mrtveca. Stisnite mišice medeničnega dna. Vdihnite in dvignite / povlecite navzgor. Nato spet vdihnite in jih še malo dvignite, pa spet vdihnite, pa spet – 7x zapored vdihnite, dvigujte krožne mišice, nato za hip zadržite zrak in nato izdihnite.  Izdihujte črko »fuuuu«, ki bo s svojim zdravilnim zvokom okrepila ledvično energijo. Izdih naj bo dolg, ustnice našobite. Ponovite 3 do 8 ciklov.

Nasproti popka, med drugim in tretjim ledvenim vretencem (zadnji zbiralni kanal) se nahaja pomembna akupresurna točka ‘vrata življenja’. Med drugim in tretjim vretencem izhajajo živci, ki ledvice oživčujejo, hranijo in napajajo. Ko so vretenca tukaj v pravi legi in lepo prekrvavljena, ter raztegnjena – smo polni energije in elana, naša ledvica, nadledvična žleza in reproduktivni organi se regenerirajo in napajajo. Tudi spolna energija se obnavlja; orgazmi so močnejši. Pretok energije skozi zadnji zbiralni kanal najbolj spodbujajo vaje za pas, trebuh in ledveni del hrbtenice.

Za utrjevanje in nemoteno delovanje ledvic so zelo pomembni tudi kanali na notranji strani spodnjih okončin, saj tukaj poteka meridian ledvic. Zato so učinkovite vaje za krepitev ter raztezanje notranjih stegenskih mišic. Biopotencial se pri zdravih ljudeh giblje navzgor proti glavi, zato so učinkovite tudi antigravitacijske vaje.

ŽABA

Izvedba:zaba
Počepnite tako, da so stopala cela na tleh. S komolci se oprite ob kolena in jih nežno potiskajte navzven. Dlani sklenite v višini prsnega koša. Dihajte sproščeno. Ob izdihih močno stiskajte mišice medeničnega dna.

Učinkovanje:
Izboljšuje se prekrvavitev v medenici, odpirajo se kolki in krepijo se hrbtne mišice. Medvretenčni prostori v ledvenem predelu hrbtenice se odpirajo, hrbtenica se sprošča. V položaju žabe se krepi ledvična energija in z raztezanjem notranje strani stegen spodbuja pretočnost meridiana ledvic.

HRANA

Z domačim peteršiljevim pripravkom očistimo ledvice.

Ledvice so organ (na vsaki strani telesa je ena ledvica), ki iz telesa odstranjuje škodljive snovi, ki nastanejo pri presnovi beljakovin, in odvečno tekočino. Vsak dan se v ledvicah prečisti 180 litrov krvi, izloči pa se od 1,5 do 2 litra seča, ki vsebuje za telo škodljive produkte presnove. Skozi leta se lahko v ledvicah nakopiči veliko odpadnih stvari in zato ledvice potrebujejo čiščenje.

Priprava:
Veliko pest peteršilja dobro operite in  ga dajte v 1,5 -2 literski lonec vrele  vodo. Na blagem ognju pustite vreti deset minut. Pustite, da se ohladi. Nato ga precedite in prelijete v čisto steklenico.  Spijte kozarec te zdravilne zelene tekočine na dan. Z uriniranjem se izločajo strupi iz telesa.

Več si lahko preberete v priročniku: Poskrbimo za zdrave ledvice (dostop s klikom na spodnjo sliko).

k-ledvica


 NE BI BILO BOLJ PRAKTIČNO,
ČE BI NAŠE E-NOVIČKE PREJELI KAR PO E-POŠTI?

Enostavno.
Samo vpišite vaše podatke in ob objavi novih novičk boste le te prejeli v e-nabiralnik.


Z nadaljevanjem sprejemate pogoje poslovanja in izjavo o zasebnosti.

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pin It on Pinterest