DELAVNICA  |  CENA  |  VEČ INFO  |  PRIJAVNICA

Vabimo Vas v našo delavnico, kjer se bomo tokrat posvetili,
bolečini v križu, išiasu, stresu in strahu.

 ♥

Vzroke za nastanek bolečin ali bolezni lahko začnemo iskati v “sodobnem življenjskem slogu”. Le-ta je gibalno manj aktiven in predvsem veliko bolj stresen kot je bil nekoč. Najpogosteje se težave in bolečine začnejo v lumbalnem (ledvenem) predelu hrbtenice. Ga skoraj ni človeka nad 30 let, ki še ne bi slišal za bolečino v križu ali išias. Današnje službe (tudi športniki in glasbeniki) silijo človeka v dejavnosti, pri katerih veliko sedi ali dela v dolgotrajajočih prisiljenih držah. S tem si počasi pridela mišična neravnovesja, ki ga posledično pripeljejo do bolečin, lahko tudi bolezni.
To so FIZIČNI VZROKI (išias, hernia, sindrom piriformne mišice, spinalna stenoza, spondilolisteza) saj je mišično ravnovesje ključnega pomena za stabilno okostje (hrbtenica, sklepi in kosti). Možni vzroki za  bolečine v križu so lahko tudi ginekološkega izvora, lahko so težave povezane z mehurjem in ledvicami  kot tudi z zobmi.

Pri iskanju vzrokov za nastanek težav in bolečin v križu pa ne smemo mimo psihičnega oziroma čustvenega vidika. Današnji svet je prežet s stresom in strahovi. Začne se že v družini, se nadaljuje v šolskem sistemu in kasneje v službah. Žal nas nikoli nihče ni naučil, kako ta čustva obvladovati, prepoznavati in preoblikovati v nam podporna čustva. Dokazano je že, da so bolečine v spodnjem delu hrbta lahko tudi posledica stresa in strahov (strah pred pomanjkanjem denarja, strah pred prihodnostjo, nezaupanje v proces življenja, varnost). Pri čustvovanju se na stres in strah, najhitreje odzivajo ledvice, zato pogostost teh občutij (panika, groza, zaskrbljenost, trema in tesnoba)  temelji ali pa privede do šibkosti in neutrjenosti ledvične vitalne energije, kar pa posledično pripelje do težav tako na fizičnem kot tudi čustvenem področju. Ledvice vplivajo na našo ustvarjalnost, voljo in sposobnost, da izkoristimo vse svoje potenciale. Ko so ledvica polna energije, um čuti naravno stanje poguma in samozavesti. Če so prazna in izčrpana zaradi stresa ali drugih faktorjev, bo um lažje postal paranoičen, depresiven in anksiozen, kar pomeni pomanjkanje notranje mirnosti in moči. Da bi postali in ostali celi in zdravi, je potrebno uravnotežiti telo, um in duha. Zato se bomo na delavnici osredotočali na svoje telo. Preko gibanja, dihanja, sproščanja in meditacije, bomo prisluhnili svojemu telesu. Preko pogovora in tišine bomo prisluhnili svojim mislim in čustvom.

Vse težave, ki se odražajo v predelu telesa od pasu navzdol, so povezane s premikanjem naprej. Zato razmislite o tem, kaj vas obremenjuje, omejuje in vleče k tlom. Morda vam telo le sporoča, da vsega tega ne potrebujete več, da lahko vse to mirno odložite, pustite za seboj in svobodno poletite.

Zato se angažirajte in vzemite življenje v svoje roke.

 ♥

Namen delavnice je torej delo na sebi in zato je namenjena:

vsem tistim, ki imate težave ali bolečine v ledvenem predelu hrbtenice, medenici, kolkih in kolenih ali kakršnekoli težave povezane z ledvicami
(pogosta vnetja mehurja, ledvic, ušes, ginekološke ali menstrualne  težave, glavoboli, težave z dlesnimi in zobmi, hormonska neravnovesja)
kot tudi tistim, ki se spopadate s prevelikim stresom in strahovi.

 ♥


DELAVNICA

Delavnica je sestavljena iz dveh delov in traja 6 ur.

Lahko jo izvedemo v naših prostorih
(Studio AXIS, Kidričeva cesta 75, Škofja Loka)
ali pri vas.


Vodita jo:

Mateja »MOJ PRIJATELJ IŠIAS«

(Mateja Tuta: univ.prof. športne vzgoje, Axis terapevtka, učiteljica joge)

V prvem delu bomo obravnavali FIZIČNO TELO, kjer se bomo naučili:

Poiskati vzroke (fizične in psihične-čustvene) za nastanek težav ali bolečin.
Najti mišična neravnovesja in jih s pravilno izbranimi vajami odpraviti.
Izvajati dihalne tehnike za  ravnovesje avtonomnega živčnega sistema.
Izvajati vaje za postavitev prve in druge čakre v telesu.
Samomasaže
(meridiani, akupunkturne točke na telesu in refleksne cone na stopalih, obrazu in dlaneh).

  ♥

Milena»MOJ PRIJATELJ STRAH«

(Milena Tuta: univ. dipl. pedagoginja, mediatorka, Live coach po metodi clearinga)

V drugem delu se bomo  ČUSTVENO OPISMENJEVALI.

Preko pogovora, meditacije in vodene vizualizacije bomo urili svoj um ter pozitivno naravnali ali preoblikovali svoje miselne vzorce in prepričanja.
Učili se bomo prepoznavati in odstranjevati negativne slike, dvome in strahove ter se osredotočali na iskanje pozitivnih rešitev.

 

CENA

100€/osebo

V ceno je vključena udeležba na delavnici, priročnik, navodila za vaje  in malica.

INFO

Mateja

 041962247

PRIJAVNICA

Delavnica je AKTIVNA in se izvede, ko imamo vsaj 8 prijav.
Po poslani prijavi boste prejeli vse dodatne informacije o delavnici.