Mateja Tuta
prof.športne vzgoje, axis terapevt, učiteljica joge

Na Logu 45, 4220 Škofja Loka
T: 041962247
E: matejatuta@gmail.com

Samo Klemenc
prof.športne vzgoje, axis terapevt, osebni trener

Na Logu 45, 4220 Škofja Loka
T: 041849846
E: sklemenc@gmail.com

Spoznala sva se že kot študenta na Fakulteti za šport v Ljubljani, katere diplomanta sva oba. Kljub temu, da sva na fakulteti oba usmerjala smer Športno treniranje, naju je kasneje pot odpeljala predvsem v šport za zdravje ter prosti čas in kasneje tudi v fizioterapevtsko dejavnost. Oba sva začenjala na osnovnih šolah. Jaz kot športna pedagoginja, Samo pa je poleg športnega pedagoga opravljal tudi delo spremljevalca gibalno oviranih otrok. Po nekaj letnih izkušnjah dela na različnih osnovnih šolah in dodatnih izobraževanjih iz področja terapevtske vadbe in masaže, sva se odločila za samostojno pot.

Že na Fakulteti za šport sva poleg različnih športov in vadbe, spoznala tudi različne tehnike masaže. Pri predmetu Medicine športa in dr. Edvinu Derviševiću in pri predmetih iz anatomije ter fiziologije sva si pridobila dovolj predznanja, da sva začela raziskovati naprej.
Udeleževala sva se različnih seminarjev, konvencij in delavnic, kjer sva svoje znanje nadgrajevala z različnimi terapevtskimi praksami kot so: Pilates, Joga, Rolfing, Samomasažne tehnike, Vito terapija, Kitajska terapija – Tuina, Refleksna masaža stopal, Meamorfna tehnika, Ventuzanje in Klasična masaža. Z vsem temi znanji sva kmalu dobila tudi vpogled v učinkovovitost vseh teh metod. To nama je pomagalo pri oblikovanju lastne metode AXIS terapije.

Poleg masaže organizirava tudi skupinske in individualne vadbe. Pri skupinskih vadbah  dajeva poudarek predvsem temu, da je vadba varna, redna, primerna za vsakogar in strokovno vodena. Pri individualnih vadbah se posvečava vajam, ki so prilagojene posameznikovim težavam, kot tudi svetovanju za preventivo zdravja.

Glavno vodilo pri opravljanju najinega dela je svetovanje in učenje zdravega načina življenja ter prenašanje svojega znanja in izkušenj na ljudi, s katerimi delava.