DELAVNICA  |  CENA  |  VEČ INFO  |  PRIJAVNICA

 ♥

Nahajamo se v intenzivnem obdobju, ko energije vedno močneje na površje dvigajo vse, kar nam ne služi več. Da bomo lahko bolj sproščeno zadihali in zaživeli, je potrebno spremeniti odnos do svojih prioritet in svoje razporeditve časa, ki ga namenjamo sebi. Izuriti se je potrebno v opazovanju, zaznavanju in sprejemanju svojega telesa. Predvsem v smislu prepoznavanja blokad in omejitev našega telesa, čustev in misli ter njihovega sprotnega preobražanja.

Vzroke za nastanek bolečin in bolezni lahko začnemo iskati v “sodobnem življenjskem slogu”.  Današnja družba človeka nenehno sili v hitenje, v opravljanje službe, kjer veliko sedi ali dela v dolgo trajajočih prisiljenih držah. Mnogo krat je izpostavljen nemogočim delovnim pogojem in priča zadušljivim medosebnim odnosom. Večina časa je človekova pozornost razpršena navzven, da poskrbi za druge (služba, družina, prijatelji), zase in za vpoglede in osredotočenost nase, pa si vzame premalo časa ali nič. S takim načinom življenja si počasi pridela neravnovesja v telesu, ki ga posledično pripeljejo do bolečin, lahko tudi bolezni.

“Vsaka degeneracija je posledica skupka naših napak.
Če bi telo pametneje vzdrževali in z njim bolje ravnali, bi bili bolj zdravi, pokončni in zadovoljni.”

(dr. Petar Papuga)

Bolečina se pojavlja v mnogih oblikah: Praska. Udarec. Obolenje. Žalost. Razočaranje. Jeza. Ljubosumje. Ukleščen živec. Trema. Grožnja. Občutek otrplosti v delih telesa. Sitost. Lakota. Išias. Hernia. Migrena. Nespečnost. Frigidnost in impotenca. Tesnoba. Depresija. Nenehni konflikti v odnosih. Slabost. Vrtoglavica. In še bi lahko naštevala. Naj bo sporočilo kakršno koli, zapomniti si moramo, da je človeško telo čudovito sestavljen stroj. Oglasi se nam, ko se nam pojavijo težave. Bolečina je dejansko eno od zadnjih sredstev, s katerim nam telo želi povedati, da smo nekje v življenju skrenili s poti. Nevarne bolezni se razvijejo takrat, kadar človek nevarno in vztrajno zanika samega sebe.

Smo mnogo več, kot le fizično telo, pa vendar skozi njega izkušamo to zemeljsko življenje. Telo najlažje komunicira z nami skozi odnose, telesne občutke ter nelagodja, bolečino in bolezen. Želi nas opozoriti na to, da je potrebno nekaj spremeniti. Nobena bolečina, napetost ali ujeto čustvo ni naključno. Človek bolečino nujno potrebuje, da se iz nje nauči, kje je v neravnovesju in na katerem področju deluje proti sebi. Marsikdo si želi čarobne palčke, ki bi mu odvzela bolečino. Vendar čarovnija ne obstaja. Resnično zdravilo je pot v notranjost in preobrazba odnosa, ki ga gojimo s svojim umom in telesom.

Zato vas vabim v delavnico, kjer se bomo učili, kako spremeniti odnos do svojega telesa, da bomo sposobni prepoznavati sporočila, ki nam jih telo predaja skozi odnose, napetosti, bolečine in tudi bolezni. Telo vedno hrepeni po najboljšem zdravju, ne glede na to, kaj z njim počnemo. Dovolite si prisluhniti telesu, saj si resnično želi dobrega počutja. Želi si biti zdravo in vi pri tem lahko sodelujete.

Da bi postali in ostali celi in zdravi, je potrebno uravnotežiti telo, um in duha.
Zato se bomo na delavnici osredotočali na svoje telo. Preko gibanja, dihanja in sproščanja, bomo prisluhnili svojemu telesu.

 ♥

Na delavnici se boste urili v:

GIBANJU (somatske vaje).

☀ MIROVANJU (sproščanje uma in telesa).

☀ DIHANJU (ravnovesje avtonomnega živčnega sistema).

SAMOMASAŽI (meridiani, akupunkturne točke na telesu in refleksne cone na stopalih).

Prepoznavanju in odstranjevanju negativnih slik, dvomov in strahov, ter se osredotočali na iskanje pozitivnih rešitev.

Iz vseh naučenih vaj bomo skupaj sestavili kratke dnevne rituale  »Minutke za zdravje in dobro počutje«, ki jih boste lahko vključili v svoj vsakodnevni urnik tako doma, kot tudi na delovnem mestu.

DELAVNICA

[wp-svg-icons icon=”calendar” wrap=”i”] September 2019  [wp-svg-icons icon=”clock” wrap=”i”] 10:00-14:00

Studio AXIS, Kidričeva cesta 75, Škofja Loka

Delavnica traja 4 ure.

 ♥

Vodi jo:

Mateja TUTA
univ.prof.športne vzgoje, axis terapevtka, učiteljica joge

CENA

97€/osebo

V ceno je vključena udeležba na delavnici, priročnik, navodila za vaje  in malica.

INFO

Mateja

 041962247

PRIJAVNICA

Delavnica je AKTIVNA in se izvede, ko imamo vsaj 8 prijav.
Po poslani prijavi boste prejeli vse dodatne informacije o delavnici.