Čas priprave:
0 minut


Čas kuhanja:
5 minut


Št.oseb:


Zahtevnost:
2

To čokoladno-kokosovo rolado nam je enkrat na obalo Soče prinesel prijatelj Iztok. Bila je tako odlična, da sem ga prosil za recept in ga priporočam tudi vam. Enostavna za izdelavo, odlična za obliznit prste.
Rolada je sestavljena iz 2 delov:
Sestavine:

1.GLAVNA MASA:

  • 600g maslenih keksov (3x Leibnitz butter keksi)
  • 100g sladkorja v prahu
  • 300g jedilne čokolade
  • 50g nesladkanega kakava
  • 3 štamperle ruma
  • 3dcl mleka 

2.NADEV:

  • 250g masla
  • 75g sladkorja v prahu
  • 200g kokosove moke

Priprava:

1. Kekse zmeljemo, stresemo v skledo ter vmešamo sladkor in kakav. Segrejemo mleko in v njem stopimo jedilno čokolado, dodamo tudi rum. Segreto počasi vmešamo v skledo s keksi. Sestavine dobro premešamo z mešalnikom ali zgnetemo, da postane kompaktno in se masa ne lepi na prste. 

2. Maslo zmehčamo na zmernem ognju in dodamo sladkor. V zmes vmešamo kokosovo moko. Tako dobimo nadev.

3. Prvo maso na peki papirju razgnetemo v enakomerno debel pravokotnik (0,5cm). Premažemo z kokosovim nadevom.

4. Previdno zvijemo celotno maso v rolado (po daljši stranici). Zavijemo v papirju in za 2 uri damo počivati v hladilnik.

Iz ostankov, ki jih dobimo, ko porežemo stranice pravokotnika raztegnjene mase (tako bo rolada pri zvijanju ohranila lepo obliko), lahko naredite kokosove krogljice. Če je masa preveč suha, samo dodajte malce ruma in povaljajte v kokosovi moki.

Sam naredim iz teh sestavin 1 dolgo rolado, ki jo razdelim na pol. Prvi del gre takoj v hladilnik za najbolj lačne, drugi del pa v zmrzovalno skrinjo za kasneje.

Dober tek!

 


NE BI BILO BOLJ PRAKTIČNO,
ČE BI NAŠE E-NOVIČKE PREJELI KAR PO E-POŠTI?




Enostavno.
Spodaj pišite vaše podatke in ob objavi novih eNovičk
boste le te prejeli v vaš e-nabiralnik.


Z nadaljevanjem sprejemate pogoje poslovanja in izjavo o zasebnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja