line alarmclock icon
Čas priprave:
10 minut

alarm 2 icon
Čas kuhanja:
15 minut

people icon
Št.oseb:
4

bar chart icon
Zahtevnost:
1

Dr.Henry G. Bielerpionir alternativnega zdravilstva, se je zdravljenja najprej lotil s poglobljeno analizo delovanja pacientovih endokrinih žlez. Šele nato je predpisal primerno hrano – dieto kot zdravilo. Juha predstavljata idealno sredstvo za krepitev jeter, ki po Bielerju predstavlja pot k zdravju.

.Hrana kot zdravilo:.

Zelenjava predstavlja vitamine in minerale narave. Bučke so blaga zelenjava, posebno bogata z natrijem. Veliko kalija vsebuje stročji fižol. Oba sta bazična elementa, ki sta nujna za človeško telo, saj vzdržujeta kislo-bazično ravnotežje telesa. Peteršilj povečuje diurezo (proces nastajanja in izločanja seča v ledvicah) kar pomeni, da hkrati s povečanjem izločanja natrija in vode poveča tudi resorpcijo kalija. Za doječe ženske je priporočljivo, da iz sestavin za juho izpustijo peteršilj. Juha je zaradi svoje bazičnosti lahko preveč razžirajoča, preveč razdražljiva za preobčutljivo črevesno steno bolnika, ki ima čir na želodcu.

 

list iconSestavine:

  • 1/2kg stročjega fižola
  • 1kg bučk
  • polno roko peteršilja

Nekaj dodatnih možnosti, kako spremeniti Bielerjevo juho: dodajte korenje, dodajte zeleno, dodajte zelje, dodajte surovo maslo ali smetano (po kuhanju).

Tako lahko ustvarite svoje številne zdravilne zelenjavne juhe, ki temeljijo na vaših osebnih potrebah in željah.

soup heart icon Priprava:

1. S hitro prevrelo vodo (kuhinjski grelec vode) prelijemo zgoraj našteto zelenjavo. Dodamo samo toliko vode, da prekrije zelenjavo. Pustimo vreti 10-15 minut, oz. dokler z vilicami gladko ne prebodemo bučk.

2. Z paličnim mešalnikov vse skupaj dobro zdrobimo in premešamo.

Dober tek!

DODAJ MED PRILJUBLJENE

NE BI BILO BOLJ PRAKTIČNO,
ČE BI NAŠE E-NOVIČKE PREJELI KAR PO E-POŠTI?
Enostavno.
Spodaj pišite vaše podatke in ob objavi novih eNovičk
boste le te prejeli v vaš e-nabiralnik.


Z nadaljevanjem sprejemate pogoje poslovanja in izjavo o zasebnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

mojAXIS.si