Vse stare tradicionalne medicine na vzhodu že tisočletja trdijo, da si težave in bolezni lahko ustvarimo tudi s čustvi. Upoštevajo tako zunanji (veter, mraz, vročina, vlaga, suša), kot tudi notranji (čustva) vdor bolezni. Zahodna medicina in zdravniki pa se nasplošno neradi ukvarjajo s čustvi. Paciente s težavami, ki se tičejo uma, raje napotijo k psihoterapevtu, ki jim predpiše antidepresive.

NOTRANJI PATOLOŠKI DEJAVNIKI so naša čustva. Če so čustva premočna in človekovemu življenju vladajo, potem bodo prizadela tudi naše telo. Prehodno čustvo, tudi če je agresivnega ali negativnega značaja, je neškodljivo. Če pa mu dopustimo, da zavlada umu, lahko preraste v fizično bolezen. Čustvena stanja in zunanji vplivi neposredno vplivajo na delovanje našega energetskega sistema ter s tem na stanje našega telesa v celoti.  Dlje časa in bolj močno kot smo v določenem čustvenem stanju, bolj se ta učinek kopiči in delovanje organa, na katerega vpliva, se podira. Ko nas prevzema neko čustvo, preprečuje nemoten pretok energije po meridianih, energetskih poteh, po katerih se energija razporeja po telesu in prinaša gorivo do vseh sistemov v telesu ter ima vitalni pomen za pravilno delovanje organov. S čustvi si torej povzročamo energetske blokade na organih.

Vsaka neharmonija v energiji se začne najprej kazati v čustvih, razpoloženju, vedenju, odzivanju in naših mislih. Ko se pojavijo fizične bolezni, to pomeni, da je bila neharmonija v energijskem toku prisotna že zelo dolgo časa in se zato kaže že na fizičnem nivoju.

In prav zato je tako zelo pomembno, da prisluhnemo svojim mislim. Kako se oglašajo skozi naša čustvena stanja? Kdaj nas preganjajo strahovi? Ko so šibke naše ledvičke! Kdaj smo jezni, neodločni in brez jasne vizije? Ko “bezljajo” naša jetra! Zakaj slabo komuniciramo in s svojim sporočilom nikogar ne dosežemo? Ker nam peša naš srček! In zakaj ne znamo reči “Dovolj mi je” in si pogumno postaviti mejo in red v odnosu do sebe in drugih? Ker so nepredihana naša pljuča! In kdaj se preveč ukvarjamo s skrbmi za druge, namesto da bi se brigali zase? Ko je “napeta” naša vranica?

Opazujte se, kako se odzivate? Vprašajte se, kako se počutite. Čustva naj bodo vaše vodilo, vaš zaveznik, prijatelj in podpornik.

 


 

DODAJ MED PRILJUBLJENE

NE BI BILO BOLJ PRAKTIČNO,
ČE BI NAŠE E-NOVIČKE PREJELI KAR PO E-POŠTI?
Enostavno.
Spodaj pišite vaše podatke in ob objavi novih eNovičk
boste le te prejeli v vaš e-nabiralnik.


Z nadaljevanjem sprejemate pogoje poslovanja in izjavo o zasebnosti.

mojAXIS.si