” Če si nekdo želi dobrega zdravja, se mora najprej vprašati, ali se je pripravljen soočiti z razlogi za svojo bolezen. Šele potem mu je mogoče pomagati. ”
– Hipokrat

 

Vaš um in telo sta povezana. Te povezave ni mogoče videti, ampak le čutiti. Vaše telo izraža svoja čustvena in psihološka stanja. Pozitiven duševen odnos in močan imunski sistem sta rezultat zdravega duhovnega, telesnega in čustvenega stanja. Samo v kolikor ignoriramo svoje telo, lahko bolezen prevzame nadzor nad našo naravno telesno obrambo.

Pomislite na čas, ko vaše srce dirka v pričakovanju ali strahu, ali na občutek v trebuhu – vse je rezultat misli in čustev, ki se prenesejo na fizično telo. Vaše misli in občutki so vezani na določene dele telesa in različne bolezni. Bolezen je način komunikacije telesa, da je vaš (nezaveden) način razmišljanja iz sinhronizacije s tem, kar je koristno za naš bit. Naše telo nas prosi, da živimo v harmoniji, v miru s samim seboj in svojo okolico.

Naletel sem na spodnji čustveni grafikon, ki prikazuje duševno miselne vzorce, ki oblikujejo naše vsakdanje izkušnje. Louise L. Hay v svoji knjigi “Heal Your Body (Telo je tvoje)” lepo opiše, kako so fizični simptomi povezani s prevladujočim duševnim ali čustvenim stanjem (poda seznam pogostih bolezni v povezavi z metafizičnimi vzroki).

grafikon_custev

V kolikor vzdržujete negativen odnos, ki vedno privlači negativne vibracije in čustva, vplivate oz. zmotite naravni tok energije vašega telesa. David Suzuki v svojem delu “The Sacred Balance” navaja, da kondenzirane molekule sape izdihane od verbalnih izrazov jeze, sovraštva in ljubosumja, vsebujejo toksine. 1 ura akumuliranih toksinov je dovolj, da ubije 80 morskih prašičkov! Si predstavljate, kako to negativno vedenje škoduje vašemu telesu?

Torej, če ste se začeli zavedati svojega zdravstvenega problema, lahko uporabite moč svojega uma in srca, da ozdraviti telo. Obstaja več načinov, da se to doseže: joga , meditacija, dihanje, clearing-čiščenje, ustvarjalna vizualizacija,…

Moč je v vaši glavi in nikoli ne pozabite, vaše misli imajo izjemno moč!

Tukaj najdete in si lahko prenesete odlomek iz knjige , “Heal Your Body (Telo je tvoje)”, avtorice Louise L. Hay.

 

 

DODAJ MED PRILJUBLJENE

NE BI BILO BOLJ PRAKTIČNO,
ČE BI NAŠE E-NOVIČKE PREJELI KAR PO E-POŠTI?
Enostavno.
Spodaj pišite vaše podatke in ob objavi novih eNovičk
boste le te prejeli v vaš e-nabiralnik.


Z nadaljevanjem sprejemate pogoje poslovanja in izjavo o zasebnosti.

1 komentar na “Učinek negativnih čustev na vaše zdravje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

mojAXIS.si