Ugotavljam, da se veliko ljudi preveč ukvarja s problemi in težavami, namesto z iskanjem rešitev. Obremenjujejo se z »napakami« iz preteklosti in strahom pred prihodnostjo, pozabljajo pa na sedanji trenutek. Zato se mi ne zdi odveč, da še enkrat povemo, da se vse dogaja z razlogom.

Vsak dogodek ima svoj namen in vsaka stiska prinaša svoj nauk. Vsak neuspeh, pa naj bo oseben ali poklicen ali celo duhoven je zelo pomemben za naš razvoj. Prinaša notranjo rast in celo vrsto duhovnih nagrad. Zato nikoli ne obžaluj preteklosti. Raje jo sprejmi kot učiteljico, kar tudi je.

Za vsako trajno spremembo pa sta potrebna čas in trud. Vztrajnost je mati sprememb. Ni čarobne palčke in nikogar, ki ti bo serviral odgovore. Poiskati jih moraš sam, kajti ti si gospodar svojega življenja. Drobne vsakodnevne izboljšave se seštevajo in prinašajo trajne rezultate, ki sčasoma vodijo k pozitivni spremembi.

Človekova usoda se razgrinja skladno s tem, kako se odloča in le mi sami smo umetniki in kreatorji svojega delovanja in življenja. In vsekakor se za vse lahko odločimo sami. In kakršnakoli že je bila ali je naša odločitev, je v določenem trenutku prava. Ker je vse tako kot v tistem trenutku mora biti. Bistveno pa je, da delamo na sebi, da krepimo svoje samoobvladovanje, da dosledno skrbimo za svoje telo, dušo in um in se osredotočamo na iskanje rešitev in ne na problem.

Ko čutiš, da si zdrav in živ, si veliko lažje tudi dober in kos težkim situacijam. Zato si vsak dan vzemi čas in se zazri vase. Kdor gleda noter, se zbudi. Kdor gleda ven, je sanjač. Razmisli o tem, koliko strupov vsak dan streseš na plodni vrt svojega uma: skrbi in tesnobo, razdraženost zaradi preteklosti, mračno tuhtanje o prihodnosti in vse možne strahove, ki so uničujoči za tvoj notranji svet. Skrbi in strahovi posrkajo ogromno umske moči in prej ali slej poškodujejo tudi tvoje telo. Zato izprazni um, počisti ga in odstrani vso to navlako, da narediš prostor za prave in jasne zamisli, ideje in odgovore.

Vsak dan si vzemi čas in si živo predstavljaj vse, kar si želiš in speče sile v tebi se bodo prebudile. Zaupaj svoji življenjski sili. Z močjo lastnega uma premikaš stvari, kajti zunanji uspeh se pravzaprav zmeraj začne znotraj nas. Um je čudovit služabnik, toda grozen gospodar. Obvladovanje svojega uma je bistvo obvladovanja svojega življenja. Če obvladuješ svoje misli in odzive na dogodke, prevzameš nadzor nad svojo usodo. In vedi, da v življenju ni napak, so samo nauki.

In naravni zakoni vedno poskrbijo, da se ena vrata zaprejo in druga odprejo. Sami pa se odločimo, ali želimo ostati ujetniki svoje preteklosti ali arhitekti svoje prihodnosti. Omejitve tvojega življenja je ustvaril tvoj ego. Ironično je, da manj ko se ukvarjaš s končnim izidom, prej pride.

DODAJ MED PRILJUBLJENE

NE BI BILO BOLJ PRAKTIČNO,
ČE BI NAŠE E-NOVIČKE PREJELI KAR PO E-POŠTI?
Enostavno.
Spodaj pišite vaše podatke in ob objavi novih eNovičk
boste le te prejeli v vaš e-nabiralnik.


Z nadaljevanjem sprejemate pogoje poslovanja in izjavo o zasebnosti.

mojAXIS.si