V juniju 2000 sem prvič v življenju doživel hujšo telesno poškodbo, ki mi je spremenila življenje. Na košarki se mi je strgala ahilova tetiva. Takrat oz. malce kasneje sem spoznal, kako pomembno je imeti ob sebi dober program rehabilitacija po poškodbi. Ne zgolj teoretično nakladanje, temveč praktični nasveti, ter ustrezne in specifične vaje za mojo poškodbo.

Od zdravstvenih služb nisem dobil nič konkretnega, zato sem se kot “difovc” zadeve lotil sam. Začelo se je z zbiranjem literature po zdravstvenih ustanovah, knjižnicah in na internetu. Najtežji del je sledil kasneje. To je bilo analiziranje materiala – uporaba dobrega in koristnega materiala in aplikacija v praksi (ali res deluje?). Videno in preizkušeno se združil v priročnik in po njem izvajal lastno in uspešno rehabilitacijo ahilove tetive.

Kasneje sem pri svojem delu, od strank z različnimi poškodbami, dobival informacije da nimajo primernega materiala za sanacijo svoje poškodbe. Zato sem se odločil, da se vržem – obdelam še ostale najbolj pogoste poškodbe in naredim še nekaj programov rehabilitacij po poškodbah. Skozi 6 letno prakso in tudi s pomočjo svojih pacientov, sem ustvaril že kar nekaj takih programov, ki pa še vedno nastajajo. Že napisane sproti dopisujem in izpopolnjujem. Nastajajo pa tudi novi programi, tako kot se pojavljajo novi pacienti s specifičnimi težavami oz. poškodbami.

Spodaj najdete seznam trenutnih:

Rehabilitacija zvina gležnja

rehabilitacija-skočni-sklep

Rehabilitacija tendinopatij ahilove tetive

rehabilitacija-vnetij-ahilove-tetive

Rehabilitacija pretrgane ahilove tetive

rehabilitacija-repture--ahilove-tetive

Rehabilitacija stopalnega loka

rehabilitacija-vnetij-stopalnega-loka

Rehabilitacija kolena

rehabilitacija-kolenskega-sklepa

Rehabilitacija ac sklepa

rehabilitacija-ramenskega-sklepa

Rehabilitacija zloma zapestja ali roke

rehabilitacija-zapestja-roke

DODAJ MED PRILJUBLJENE

NE BI BILO BOLJ PRAKTIČNO,
ČE BI NAŠE E-NOVIČKE PREJELI KAR PO E-POŠTI?
Enostavno.
Spodaj pišite vaše podatke in ob objavi novih eNovičk
boste le te prejeli v vaš e-nabiralnik.


Z nadaljevanjem sprejemate pogoje poslovanja in izjavo o zasebnosti.

mojAXIS.si