Sarajevsko pecivo je enostavno hitro pripravljeno pecivo iz pšeničnega zdroba, orehov in jabolk.

 

Sestavine:

Sestavine za testo:

  • 3 jajca
  • 70g sladkorja mascavo (nerafiniran rjavi trsni sladkor)
  • 1dl kokosovega olja
  • 1dl mleka
  • 150g mledih orehov
  • 150g polnozrnatega pšeničnega zdroba
  • 1 žlička vinskega kamna
  • 1 vanilijev sladkor
  • malo cimeta
  • 4 naribana jabolka

 

Sestavine za preliv:

  • 1 čokoladni puding
  • 2dl mleka
  • 125g masla
  • 90g sladkorja mascavo (nerafiniran rjavi trsni sladkor)
  • mleti orehi za posip

 

Priprava:

1. Jajca stepemo s sladkorjem, dodamo olje in mleko. Vmešamo vinski kamen, vanilijev sladkor, mlete orehe in pšenični zdrob. Začinimo s cimetom. Na koncu dodamo še naribana jabolka. Dobro premešamo. Pečemo na 180 stopinjah 30 minut. Pečeno ohladimo v pekaču.

2. Za preliv skuhamo puding, ga ohladimo in vmešamo v razmehčano maslo s sladkorjem. Potresemo z mletimi orehi.

Pripravljeno pecivo postavite v hladilnik in počakajte, da se ohladi.

 

Dober tek!


 



NE BI BILO BOLJ PRAKTIČNO,
ČE BI NAŠE E-NOVIČKE PREJELI KAR PO E-POŠTI?

Enostavno.
Samo vpišite vaše podatke in ob objavi novih novičk boste le te prejeli v e-nabiralnik.


Z nadaljevanjem sprejemate pogoje poslovanja in izjavo o zasebnosti.

Pin It on Pinterest