Ko vneseš katerokoli dejavnost v svojo vsakodnevno rutino, le ta kmalu preraste v navado. Instant recepti ne delujejo. Za vsako trajno spremembo je potreben čas, trud in rutina. Vztrajnost je mati osebne spremembe.

Začni dan z velikim kozarcem tople limonade, da prebudiš in očistiš prebavila. Najbolje med peto in sedmo uro zjutraj, ko so prebavila najbolj aktivna. Kljub temu, da je limona kisla, deluje na telo bazično. Če dodaš limonadi še žličko meda in cimeta, bo učinek še večji.

Nato se pretegni, sestavi si kratek sklop telesnih vaj, ki jih vsako jutro opraviš zato, da poživiš od noči polenjen krvni obtok, da prebudiš zaspane notranje organe ter zmehčaš  mišice in kosti, da vklopiš notranje organe, hormone sreče in zadovoljstva, ki te bodo podpirali čez cel dan. Ko telovadiš, se osredotoči na svoje dihanje. In čez dan si vzemi še vsaj tri dihalne odmore, ko se eno minuto osredotočaš samo na to, da zavestno, globoko in sproščeno dihaš.

Neguj lepe misli, saj one kreirajo tvoje življenje. Ko poseješ misel, boš požel dejanje. Ko poseješ dejanje, boš požel navado. Ne pusti se ustrahovati slabim in negativnim mislim, raje jih zamenjaj z lepimi slikami. Vizualiziraj vse, kar si želiš biti, imeti in doseči. Zapomni si, da je tvoj um kot magnet, ki privlači v tvoje življenje vse, kar si želiš. Ko točno veš, kaj si želiš in se potem trudiš in delaš na tem, se bodo stvari počasi začele odvijati v tvojo smer.

Vsak dan poišči stik z naravo. Narava je naša največja zdravilka. Pol urni sprehod po gozdu bo napolnil tvoje telo s svežo energijo, okrepil tvoj srčno žilni sistem in očistil tvoje misli.

Sestavi si jedilnik in, če se le da, jej vsak dan ob isti uri. Na krožniku naj se znajde pisana, živa in sezonska hrana. Dopoldan veliko sadja, oreščkov in žitaric, popoldan juhice, enolončnice in bogate solate. Zvečer po šesti uri ne jej, ker bodo prebavni procesi poslabšali kvaliteto tvojega spanca in regeneracije. In veliko sveže vode, da telesu pomagaš pri izločanju odpadnih snovi.

Vsak večer si zapiši svoje občutke, dogodke, želje in načrte. Včasih se mi zdi, da šele, ko stvari zapišem vidim, kako razmišljam. Namesto gledanja televizije, raje vzemi knjigo. Knjige ti pomagajo najti, kaj je v tebi. Odkrivajo tvoj notranji svet in krepijo tvoje notranje zaznave. Večer naj bo čas za razmišljanje o sebi, za analizo dneva. Edini način, da izboljšaš jutri je, da se zaveš kaj si danes naredil narobe in si izdelaš jasen načrt, da se to jutri ne ponovi. In vedi, da napak ni, so samo lekcije, ki nam pomagajo, da rastemo.

Nauči se reči ne, če čutiš, da je tako prav. Ne oziraj se na to, kaj o tebi govorijo drugi. Važno je kako se ti pogovarjaš s seboj. Za prijatelje si izbiraj ljudi, ki te sprejemajo takšnega kot si, ki te osrečujejo in spravljajo v dobro voljo. Ljudi, ki ti znajo prisluhniti, iskreno in dobronamerno svetovati, povedati in pomagati, ko to potrebuješ. Igraj in ukvarjaj se svojimi otroci, oni so tvoje bogastvo. Sprejmi ga. Ljubi se in smej. In dovoli si sanjati velike sanje, ne omejuj se pri tem. A zmanjšaj pričakovanja. Raje bodi zadovoljen s tem kar imaš. Počni vse, kar rad počneš. Ne pehaj se za denarjem, raje ustvarjaj svoje življenje. V majhnih stvareh se skriva veliko bogastva.

Dan naj se mirno začne in mirno konča. Ne glede na vsa dogajanja, se nauči umiriti svoje misli in čustva, se naravnati pozitivno in najti smisel svojega življenja. In ne glede na vse, se potrudi, da neguješ in krepiš svoje telo z zdravo hrano, ga razgibavaš, predihavaš in bogatiš z vsakodnevnimi vpogledi vase.

 


 

DODAJ MED PRILJUBLJENE

NE BI BILO BOLJ PRAKTIČNO,
ČE BI NAŠE E-NOVIČKE PREJELI KAR PO E-POŠTI?
Enostavno.
Spodaj pišite vaše podatke in ob objavi novih eNovičk
boste le te prejeli v vaš e-nabiralnik.


Z nadaljevanjem sprejemate pogoje poslovanja in izjavo o zasebnosti.

mojAXIS.si