Čas priprave:
5 minut


Čas kuhanja:
15 + 30 minut


Št.oseb:
4


Zahtevnost:
1

Tokratni recept zadovolji potrebo po sladkem, zdravem, hranljivem in lahko prebavljivem prigrizku. Priprava je enostavna in hitra, sestavin ni veliko.

.Hrana kot zdravilo:.

Prosena kaša je nadvse bogata z različnimi hranili, poleg tega pa je znana kot eno najlažje prebavljivih živil. Ne vsebuje glutena in ni alergeno živilo. Je torej odlično živilo za vse, ki imate težave z različnimi alergijami. Na naše telo deluje izrazito bazično. Vsebuje veliko prehranskih vlaknin, zato skrbi za optimalno zdravje našega prebavnega trakta. Deluje tudi kot probiotik – skrbi za mikrofloro našega notranjega ekosistema. Vsebuje malo sladkorjev in ima tudi relativno nizek glikemični indeks. Vitamin B3 (niacin), ki ga najdemo v proseni kaši, lahko pomaga znižati raven holesterola, kot tudi raven trigliceridov v krvi, s tem pa zmanjšuje tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja. Zaradi visoke vsebnosti beljakovin je izvrstna za proizvodnjo prenašalcev živčnih dražljajev.

Prigrizek je v hladilniku obstojen do nekaj dni in nam lahko služi tudi za hitro in lahko prebavljivo kvalitetno malico.

 

Sestavine:

  • 250g prosene kaše
  • 2-3 jabolka
  • 250 g sladke albuminske skute
  • 300 g navadnega polnomastnega jogurta,
  • 1 jajce,
  • žličko meda,
  • cimet in
  • pest rozin

Priprava:

1. Kašo skuhamo v litru mleka ali vode. Kuhamo jo 15-20 minut.

2. V posebno posodo naribamo jabolka, dodamo sladko albuminsko skuto, navadni polnomastni jogurt, 1 jajce, žličko meda, cimet in pest rozin.

3. Ko je kaša kuhana, jo primešamo skutno jabolčni masi in vse skupaj zlijemo v pekač. Pečemo na 180°C  30 – 40 minut, da zlato rumeno porjavi.

Počakamo, da se ohladi in dokončno strdi ter narežemo na poljubne koščke.

Dober tek!

 



NE BI BILO BOLJ PRAKTIČNO,
ČE BI NAŠE E-NOVIČKE PREJELI KAR PO E-POŠTI?




Enostavno.
Spodaj pišite vaše podatke in ob objavi novih eNovičk
boste le te prejeli v vaš e-nabiralnik.


Z nadaljevanjem sprejemate pogoje poslovanja in izjavo o zasebnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja