Čas priprave:
10 minut


Čas kuhanja:
0 minut


Št.oseb:
4


Zahtevnost:
1

Odličen zajtrk za odličen pričetek dneva.

.Hrana kot zdravilo:.

Skuta
Ko sirar iz kravjega, kozjega ali ovčjega mleka v postopku sirjenja naredi sveži sir, ostane kot stranski proizvod tekočina, ki ji rečemo sirotka. Iz mleka se v obliki sira izločijo predvsem beljakovina kazein in večina mlečnih maščob, v sirotki pa ostanejo beljakovine iz vrst albuminov in globulinov. Sirotka je prosojno bele do rumenkaste barve in je lahko kisla ali sladka, odvisno od postopka, sirjenja in njene fermentacije. Njen največji adut je, kot že rečeno, vsebnost nekaterih esencialnih beljakovin, ki so lažje prebavljive, se hitro vsrkajo v organizem in imajo dokazano pozitivne učinke na regeneracijo tkiv. Vsebuje torej številne beljakovinske frakcije, ki pozitivno vplivajo na imunski sistem. To so predvsem beta-laktoglobulini, alfa-laktalbumini in imunoglobulini. Vsi trije delujejo kot močni zaščitniki pred raznimi boleznimi. Zdravilne učinke sirotke je poznal že znameniti starogrški zdravnik Hipokrat. Priporočal jo je pri težavah s prebavo, različnih kožnih nevšečnostih, kot preventivo pred različnimi zastrupitvami ter za čiščenje krvi.

 

Sestavine:

  • 250g albuminske (sladke) skute;
  • 1 jabolko (ali drugo sadje);
  • polnomastni jogurt;
  • chia in konopljina semena;
  • začimbe: cimet.

Priprava:

1. V skodelico po plasteh zložimo: sladko albuminsko skuto, naribano jabolko s cimetom (ali drugo sadje) 

2. Nato vse skupaj prelijemo z domačim polnomastnim jogurtom, ki smo mu dodali chia in konopljina semena.

Dober tek!



NE BI BILO BOLJ PRAKTIČNO,
ČE BI NAŠE E-NOVIČKE PREJELI KAR PO E-POŠTI?




Enostavno.
Spodaj pišite vaše podatke in ob objavi novih eNovičk
boste le te prejeli v vaš e-nabiralnik.


Z nadaljevanjem sprejemate pogoje poslovanja in izjavo o zasebnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja