Jejte vedno ob istem času.

☕ Zajtrkujte od 7. do 9. ure, ko je delovanje želodca optimalno. Začnimo s svežim sezonskim sadjem, uro za tem si privoščimo zajtrk.

☕ Kosilo zaužijte, ko je sonce najvišje, saj je takrat moč naših prebavil največja.

☕ Večerja naj bo 2 do 3 ure pred spanjem (med 17. in 18. uro), jed naj bo lahko prebavljiva.

Vmes si privoščite dva do tri lahke prigrizke, ki naj bodo v obliki sadja in zelenjave, oreščkov in semen.

Kadar ste v stresu ali slabo razpoloženi, to nikakor ni primeren čas za hranjenje. S stresom obremenjeno telo namreč ni sposobno dobro sprejemati in prebavljati hrane. Takrat gre vsa kri v mišice ali možgane, za pripravo na boj ali beg. Zato k jedi zmeraj sedite veselo razpoloženi in umirjeni, kar bo pospešilo vašo presnovo in prebavo. Tudi pri kuhanju in pripravljanju hrane bodite veseli, umirjeni in delajte z ljubeznijo.

Za dobro prebavo hrane je prav tako pomembno, da jo dobro prežvečite. Že v ustih se začne prebava, zato morate hrano zmleti v kašico še preden jo pogoltnete. Med hranjenjem ne pijte, ker pijača redči prebavne sokove in se zato hrana prebavlja počasneje. Nikoli ne jejte stoje in v naglici.

Dnevno popijte 6 do 8 kozarcev čiste žive vode. Opustite vse gazirane, umetne, konzervirane, sladke in alkoholne pijače. Kavo naj zamenja zeleni čaj.

Izbirajte med svežo, sezonsko hrano. To kar nam narava v določenem letnem času ponuja, je zagotovo najboljše hranilo za naše telo. Izogibajte se hitri, ocvrti, industrijsko predelani in sintetični hrani z dodatki, konzervansi in emulgatorji.
Hrana naj bo sveža, raznovrstna, biološko pridelana in enostavno pripravljena. Izogibajte se zelo hladni in zelo vroči hrani.

DODAJ MED PRILJUBLJENE

NE BI BILO BOLJ PRAKTIČNO,
ČE BI NAŠE E-NOVIČKE PREJELI KAR PO E-POŠTI?
Enostavno.
Spodaj pišite vaše podatke in ob objavi novih eNovičk
boste le te prejeli v vaš e-nabiralnik.


Z nadaljevanjem sprejemate pogoje poslovanja in izjavo o zasebnosti.

mojAXIS.si