Harvey Diamond, guru zdravja in avtor knjige “Zdrav in vitek” je prvo poglavje svoje knjige poimenoval “Diete so neuspešne”. Diete ne delujejo, ker so začasne. Neuspeh je vgrajen v njihovo vsebino.  To kar storijo diete je, da odstranijo, prepovedo eno od kategorij živil, hrane, ki so nujne, da bi preživeli. Naj bodo to beljakovine, maščobe ali ogljikovi hidrati.

Res je, v kolikor to naredite boste za trenutek izgubili težo. Vendar tu si morate postaviti pravo vprašanje. Če bi šlo za zdravje bi se vprašali: Ali si res želim biti samo za trenutek zdrav? NE. Enako vprašanje za vašo težo: Ali si želim samo za trenutek izgubiti težo? Odgovor mora in je enak, NE. Diete imajo torej vgrajen neuspeh v sebi, v svoji vsebini.

Z dieto lahko izgubite kilograme, vendar to je tako, kot bi si od Petra izposodili denar, da bi ga lahko vrnili Pavlu. Lahko izgubite 4 kilograme, vendar jih boste kmalu dobili nazaj in to z obrestmi, 6kg. Po večini, se ljudje tega zavedajo. Ampak zakaj ti pametni ljudje ne storijo ničesar in se ne ustavijo. Zato, ker ne poznajo narave zanke oz. naravne pasti.

Ljudje smo kot vsi ostali sesalci na zemlji. Ni naša krivda da pridobivamo in skladiščimo maščobo. Programirani smo tako. To je v naši naravi. Takoj, ko je hrana na dosegu jo telo začne skladiščiti za zimo, za hude čase. Ampak v sodobnem času je teh zim in hudih časov zelo malo.

 

Torej,  vsakič ko boste telo prisilili, da izgubi težo, vas bo telo prisililo da težo vrnete nazaj, za zaščito od lakote!

lacen-2

Raziskava, ki je bila narejena v University of California v Los Angelesu je potrdila, da si je kar 90-95% ljudi po opravljeni dieti, težo povrnilo nazaj. Še več, dodali so še par kilogramov gor. In to predvsem zaradi tega, ker so bili po dieti tako srečni, da lahko ponovno jedo. Možgane na pašo in udari po hrani!

Ljudje si mislijo, da so debeli ljudje šibki, leni in preveč popustljivi. Vendar temu ni res. Nekateri res so, drugi pa so zelo disciplinirane do osebe. Mislim, da lajamo na napačno drevo.

Ljudje si na splošno želijo površne in hitre rezultate: Radi bi izgledali dobro. Ne razumejo, da je to možno doseči le od znotraj. Tako se lotijo diet, da bi čimprej izgubili odvečne kilograme. Vendar to ni pravi način. Številni rezultati to dokazujejo. Gre za kršenje osnovnih zakonov preživetja našega telesa. Celotna paradigma diete je slaba. In na žalost se vsak teden pojavi nova “uspešna” dieta, ki pa temelji na isti ideji.

 

Več si lahko preberete v našem priročniku: Lačen si drugačen (klik na spodnjo sliko).


lacen-knjiga

 


 

DODAJ MED PRILJUBLJENE

NE BI BILO BOLJ PRAKTIČNO,
ČE BI NAŠE E-NOVIČKE PREJELI KAR PO E-POŠTI?
Enostavno.
Spodaj pišite vaše podatke in ob objavi novih eNovičk
boste le te prejeli v vaš e-nabiralnik.


Z nadaljevanjem sprejemate pogoje poslovanja in izjavo o zasebnosti.

mojAXIS.si