Čas priprave:
10 minut
Čas kuhanja:
15 minut
Št.oseb:
4
Zahtevnost:
1
Dr.Henry G. Bieler, pionir alternativnega zdravilstva, se je zdravljenja najprej lotil s poglobljeno analizo delovanja pacientovih endokrinih žlez. Šele nato je predpisal primerno hrano – dieto kot zdravilo. Juha predstavljata idealno sredstvo za krepitev jeter, ki po Bielerju predstavlja pot k zdravju.
.Hrana kot zdravilo:.
Zelenjava predstavlja vitamine in minerale narave. Bučke so blaga zelenjava, posebno bogata z natrijem. Veliko kalija vsebuje stročji fižol. Oba sta bazična elementa, ki sta nujna za človeško telo, saj vzdržujeta kislo-bazično ravnotežje telesa. Peteršilj povečuje diurezo (proces nastajanja in izločanja seča v ledvicah) kar pomeni, da hkrati s povečanjem izločanja natrija in vode poveča tudi resorpcijo kalija. Za doječe ženske je priporočljivo, da iz sestavin za juho izpustijo peteršilj. Juha je zaradi svoje bazičnosti lahko preveč razžirajoča, preveč razdražljiva za preobčutljivo črevesno steno bolnika, ki ima čir na želodcu.
Sestavine:
- 1/2kg stročjega fižola
- 1kg bučk
- polno roko peteršilja
Nekaj dodatnih možnosti, kako spremeniti Bielerjevo juho: dodajte korenje, dodajte zeleno, dodajte zelje, dodajte surovo maslo ali smetano (po kuhanju).
Tako lahko ustvarite svoje številne zdravilne zelenjavne juhe, ki temeljijo na vaših osebnih potrebah in željah.
Priprava:
1. S hitro prevrelo vodo (kuhinjski grelec vode) prelijemo zgoraj našteto zelenjavo. Dodamo samo toliko vode, da prekrije zelenjavo. Pustimo vreti 10-15 minut, oz. dokler z vilicami gladko ne prebodemo bučk.
2. Z paličnim mešalnikov vse skupaj dobro zdrobimo in premešamo.
Z nadaljevanjem sprejemate pogoje poslovanja in izjavo o zasebnosti.