Uradna medicina ljudi še vedno spodbuja, naj se odpovedo uživanju rumenjakov, saj naj bi, zaradi velike vsebnosti holesterola, povzročali srčna obolenja. To drži, kadar govorimo o jajcih tistih kokoši, ki so jih pitali s hormoni in antibiotiki in še kakšno drugo kemično navlako. In najboljše storimo, če takih jajc sploh ne uživamo, ker povzročajo še kaj več, kot samo srčna obolenja.

Ko pa govorimo o jajcih, katerih kokoši se prosto pasejo, jedo sveže zelenje in žuželke, govorimo o jajcih, ki so odlična hrana!

Rumenjak vsebuje zdrav naraven holesterol. In tak holesterol telo uporabi za obnavljanje tkiv in ustvarjanje ključnih spolnih hormonov (estrogena, progesterona in testosterona). Spolni hormoni so tisti, zaradi katerih smo mladostni, zdravi, polni energije in vitki. Rumenjak je koristnejši od beljaka, saj vsebuje zdrave vitamine (A in D), minerale (krom, ki spodbuja delovanje inzulina) in koristne omega-3 maščobne kisline, ki preprečujejo srčna obolenja.

Zato pa, če imate možnost uživati domača jajca, od kokoši, ki so se prosto pasle, si jih lahko privoščite kakor želite. Lahko si jih skuhate tudi vnaprej in jih shranite v hladilniku. Služijo vam lahko vsak dan! Kot zdrav prigrizek ali dodatek k solati ali hiter zajtrk. Če si jajca pečete ali delate omlete, jih pecite na kokosovem ali surovem maslu, ne na oljih, ki se na visoki temperaturi spremenijo v nevarne trans maščobe in poškodujejo naše celice.

 

Vedite, da so jajca zdravo živilo in jih lahko uživate vsak dan!

DODAJ MED PRILJUBLJENE

NE BI BILO BOLJ PRAKTIČNO,
ČE BI NAŠE E-NOVIČKE PREJELI KAR PO E-POŠTI?
Enostavno.
Spodaj pišite vaše podatke in ob objavi novih eNovičk
boste le te prejeli v vaš e-nabiralnik.


Z nadaljevanjem sprejemate pogoje poslovanja in izjavo o zasebnosti.

mojAXIS.si